Wij passen cookies to voor de beste gebruikerservaring. Als u verder van deze website gebruik maakt, nemen wij aan dat u toestemt hierin.

Verschillende stappen bij de aflevering van uw auto

Aflevering

U kunt een keuze maken uit de volgende pagina's:
Algemeen
Besteltraject
Kentekenbewijs
Factuur
Aflevering

Aflevering

Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie inzake de aflevering van uw auto en indien van toepassing, de benodigde papieren bij financieringscontracten en leasecontracten. Daarnaast vindt u informatie inzake het inleveren van uw huidige lease-auto of voorloopauto.

 

Afstemming

Voor de aflevering van uw auto wordt u door 1 van onze medewerkers van de verkoopondersteuning gebeld om een dag, tijdstip en afleverlocatie af te stemmen. Omdat wij alleen tijdens kantooruren het kentekenbewijs kunnen tenaamstellen, en hiervoor in veel gevallen uw originele rijbewijs nodig hebben, is het meest praktische tijdstip om uw auto af te leveren van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Het moment van aflevering is tevens een mooie gelegenheid om u kennis te maken met de medewerkers achter de werkplaatsreceptie.

 

Financiering

Indien er sprake is van een financiering, kunt u tijdens de aflevering van de auto de financieringscontracten invullen en ondertekenen. Nadat onderstaande papieren compleet zijn, krijgen wij toestemming van de financieringsmaatschappij om uw auto af te leveren:

• 3 volledig ingevulde financieringscontracten welke door alle betrokken partijen zijn ondertekend.

• een kopie van een geldig rijbewijs of paspoort van alle betrokkenen.

• een kopie van een recente salarisstrook van alle betrokkenen (alleen bij een particulier financiering).

• een kopie van de autofactuur.

• een kopie van het kentekenbewijs deel 1 en 2.

• het originele overschrijvingsbewijs.

 

Leasing

Indien er sprake is van een lease-auto, worden er tijdens de aflevering door de verkoopadviseur en berijder een aantal papieren ingevuld. Nadat onderstaande papieren compleet zijn, krijgen wij toestemming van de leasemaatschappij om de auto af te leveren:

• het afleverbewijs welke door alle betrokken partijen zijn ondertekend.

• een kopie van een geldig rijbewijs van de bestuurder.

• de originele autofactuur.

• een kopie van het kentekenbewijs deel 1 en 2.

• het originele overschrijvingsbewijs.

• het sleutellabel met de sleutelcode.

• indien van toepassing, een taxatierapport van de ingeleverde lease-auto of voorloopauto.

 

Inleveren lease-auto of voorloopauto:

Indien u over een lease-auto of voorloopauto beschikt, kunt u in sommige gevallen met uw leasemaatschappij overeenkomen dat u uw huidige lease-auto of voorloopauto bij de Van de Weem inlevert. U dient deze auto zelf af te melden bij uw leasemaatschappij of huurmaatschappij.

 

Om de afwikkeling met uw leasemaatschappij te versoepelen adviseren wij om de auto compleet in te leveren. Denk hierbij aan reservesleutels, radio’s, carkits, navigatiesystemen inclusief CD-roms of DVD’s, autopapieren etc.

 

Indien er schade aan uw lease-auto of voorloopauto zit, adviseren wij u voordat u de auto inlevert, om van elke schade een schadeformulier naar de leasemaatschappij te sturen. Zo voorkomt u dat u het werkelijke schadebedrag moet betalen in plaats van het eigen risico. TIP, soms is het verstandiger (goedkoper) om kleine beschadigingen te laten repareren. Vraag bij onze werkplaatsreceptie naar onze speciale tarieven.