Wij passen cookies to voor de beste gebruikerservaring. Als u verder van deze website gebruik maakt, nemen wij aan dat u toestemt hierin.

Verschillende stappen bij de aflevering van uw auto

Kentekenbewijs

U kunt een keuze maken uit de volgende pagina's:
Algemeen
Besteltraject
Kentekenbewijs
Factuur
Aflevering

Kentekenbewijs

Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie inzake de tenaamstelling van het kentekenbewijs, houderschapsbelasting en verzekering.

 

Van de Weem heeft de mogelijkheid om het kentekenbewijs zelf tenaam te stellen. Dit kan tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. In principe wordt het kenteken tenaamgesteld op de dag dat de auto wordt afgeleverd.

 

Particulieren en Eenmanszaken:

Voor het tenaamstellen van een kentekenbewijs op een particuliere naam of een eenmanszaak hebben wij het originele rijbewijs nodig. Dit rijbewijs mag niet verlopen zijn en de adresgegevens dienen te kloppen.

 

VOF en BV

Voor het tenaamstellen van een kentekenbewijs op een VOF of een BV hebben wij een kopie van het KvK (uittreksel van de Kamer van Koophandel) nodig. Dit uittreksel mag maximaal 1 jaar oud zijn op de dag dat het kentekenbewijs tenaamgesteld word. Tevens hebben wij een kopie van het rijbewijs nodig van degene die als gemachtigde en natuurlijk persoon op het uittreksel van de KvK vermeld staat. Dit rijbewijs mag niet verlopen zijn en de adresgegevens dienen te kloppen.

 

Lease-auto's

Bij lease-auto's wordt in de meeste gevallen het kentekenbewijs op de leasemaatschappij tenaamgesteld. In sommige gevallen wordt het kentekenbewijs echter op de berijder tenaamgesteld. In deze gevallen hebben wij het originele rijbewijs van de berijder nodig. Dit rijbewijs mag niet verlopen zijn en de adresgegevens dienen te kloppen.

 

Houderschapsbelasting

Op de dag dat het kentekenbewijs tenaamgesteld word, zal automatische de houderschapsbelasting (motorrijtuigenbelasting) door de Belastingdienst worden doorbelast aan degene waarop het kentekenbewijs tenaamgesteld is. Bij lease-auto's wordt de houderschapsbelasting in de meeste gevallen doorbelast aan de leasemaatschappij.

 

Verzekering

Uw wagen is tot op de dag van levering door Van de Weem verzekerd. Wanneer het kentekenbewijs tenaamgesteld wordt, bent u wettelijk verplicht om de auto (minimaal) WA te verzekeren. Wij adviseren u echter om het voertuig minimal WA en Casco te verzekeren. Uiteraard kunnen wij ook de verzekering voor u verzorgen. Neem voor een prijsopgave contact op met uw verkoopadviseur. Indien u uw verzekering zelf regelt, heeft uw verzekeringsmaatschappij een aantal voertuiggegevens nodig zoals het kenteken, meldcode en het gewicht. Een aantal dagen voor de afleverdatum ontvangt u deze gegevens van onze verkoopondersteuning.